وبلاگ

چاپ فوری چیست؟ مزایا و معایب چاپ فوری کدام است؟

چاپ فوری چیست

محتوای جدول

چاپ فوری فرآیند چاپ تصاویر دیجیتال به طور مستقیم بر روی بسترهای مختلف است. در این روش، فایل‌های دیجیتالی مانند PDF یا سایر فایل‌های قابل چاپ را می‌توان مستقیماً به دستگاه فرستاد تا روی کاغذ معمولی، کاغذ عکس، بوم، پارچه، مواد مصنوعی، مقوا و رسانه‌های دیگر چاپ شوند. در این مقاله بررسی خواهیم کرد که چاپ فوری چیست، چه مزایا و معایبی برای کسب و کارها به ارمغان می‌آورد و چه تفاوتی با چاپ افست دارد.

چاپ فوری چیست؟

چاپ فوری یا همان دیجیتال، به چاپ یک تصویر دیجیتال به طور مستقیم بر روی رسانه‌های مختلف اشاره دارد. این یعنی فایل شما مستقیماً به پرینتر ارسال می‌شود، نیازی به ایجاد پلیت ندارد و زمان راه‌اندازی و انجام آن بسیار کمتر از سایر روش‌های زمان‌بر مانند چاپ افست است.

چاپ فوری

چاپ فوری همانطور که از اسم آن پیداست، به چاپ حرفه‌ای اطلاق می‌شود که توسط کسب و کارهای کوچک یا متوسط مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این روش، فایل‌هایی که باید فوراً پرینت شوند به پرینترهای بزرگ یا جوهرافشان منتقل شده و فرد می‌تواند به سرعت خروجی مورد نظر خود را از دستگاه دریافت کند. از جمله کاربردهای چاپ فوری می‌توان به چاپ روی مقوا و کاغذ ضخیم، پارچه، پلاستیک، کارتن، تی‌شرت، لینن و پلی استر اشاره کرد.

چاپ فوری با چاپ افست چه فرقی دارد؟

چاپ افست یک تکنیک رایج است که در آن تصویر آغشته به جوهر از یک پلیت فلزی به یک غلتک لاستیکی و سپس به بستر مورد نظر منتقل می‌شود. مشکل چاپ افست این است که جای خطای بسیار کمی دارد. در این روش قبل از شروع فرآیند چاپ، ابتدا پلیت‌ها باید ایجاد شوند. به دلیل پیچیدگی و زمان‌بر بودن فرآیند ایجاد پلیت‌ها، چاپ گرفتن به صورت تستی به صرفه نخواهد بود و بهتر است چاپ افست برای پروژه‌های با تیراژ بالا انجام شود. همچنین در این روش، تولید نسخه چاپی به زمان بیشتری نیاز دارد.

چاپ افست هنوز یک روش چاپ بسیار موثر است. اکثر کسب و کارهای بزرگ که به چاپ در تیراژ بالا نیاز دارند (مانند نشریات) از چاپ افست بهره می‌برند؛ اما اگر نیاز دارید که چیزی را در تیراژ کم و سریع چاپ کنید، در حالی که کیفیت بالای آن حفظ شود و بتوان یک دور به صورت امتحانی از فایل پرینت گرفت، چاپ فوری برایتان گزینه مناسب‌تری خواهد بود.

چاپ فوری با چاپ افست چه فرقی دارد؟

چاپ فوری با روش‌های چاپ سنتی (از جمله چاپ افست) متفاوت است، زیرا دستگاه‌های چاپ فوری نیازی به پلیت چاپ ندارند. به جای استفاده از پلیت‌های فلزی برای انتقال تصویر، این دستگاه‌ها تصویر را مستقیماً روی بستر مورد نظر چاپ می‌کنند. این به تنهایی یک مزیت بزرگ در مقایسه با سایر روش‌های چاپی به شمار می‌رود.

فناوری چاپ فوری به سرعت در حال پیشرفت است و خروجی این دستگاه‌ها با کیفیت بالای خود کاربران را تحت تأثیر قرار می‌دهند. این پیشرفت‌ها باعث شده‌اند دستگاه‌های چاپ فوری کیفیت چاپی را ارائه کنند که شبیه چاپ افست است. اکثر متخصصان چاپ می‌دانند که چاپ افست باکیفیت‌ترین روش چاپ به شمار می‌رود، اما امروزه با پیشرفت چشمگیر تکنولوژی، چاپ فوری در زمینه کیفیت با آن رقابت می‌کند.

اما در مقایسه با چاپ افست مزایای چاپ فوری چیست؟ در ادامه به برخی از مهم‌ترین مزایای این روش چاپ در مقایسه با چاپ افست می‌پردازیم:

  • چاپ بر اساس تقاضا: تا زمانی که فایل‌های دیجیتال خود را در کامپیوتر داشته باشید، می‌توانید دقیقاً به تیراژی که نیاز دارید آن را چاپ کنید.
  • چاپ داده متغیر (VDP): به شما امکان می‌دهد قبل از چاپ به راحتی تصاویر، پیام‌ها و غیره را تغییر دهید.
  • چاپ مقرون به صرفه: هزینه چاپ فوری بسیار کمتر از هزینه چاپ افست است.
  • چاپ سریع: زمان تکمیل فرآیند چاپ در روش چاپ فوری بسیار سریع است.

مزایا و معایب چاپ فوری چیست؟

مزایا و معایب چاپ فوری چیست؟

چاپ فوری طیف گسترده‌ای از مزایا و معایب را در اختیار کاربر قرار می‌دهد که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

مزایای چاپ فوری

محبوبیت چاپ فوری روز به روز در حال افزایش است و با پیشرفت تکنولوژی، کیفیت کار نیز افزایش می‌یابد. با زمان کوتاه چاپ، هزینه کمتر و خروجی با کیفیت بالا، چاپ فوری یک راه حل عالی برای بسیاری از پروژه‌های شما به شمار می‌رود.

یکی دیگر از مزایای اصلی چاپ فوری، قابلیت سفارشی‌سازی است. از آنجایی که این روش چاپ به پلیت نیاز ندارد، اگر مشخص شود که یک خطای املایی یا طراحی در فایل از قلم افتاده است، می‌توان به راحتی فایل را قبل از ادامه چاپ تغییر داد. از این رو، می‌توان گفت چاپ فوری بسیار انعطاف‌پذیر است.

معایب چاپ فوری

اما معایب چاپ فوری چیست؟ با وجود اینکه چاپ فوری در مقایسه با سایر روش‌های چاپ یک روش عالی محسوب می‌شود، اما ایراداتی نیز دارد. یکی از اشکالات چاپ فوری این است که در مقایسه با سایر روش‌ها برای چاپ هر صفحه هزینه بیشتری دارد، اما این هزینه معمولاً با اجتناب از هزینه ساخت پلیت‌های فلزی جبران می‌شود. یکی دیگر از اشکالات این روش چاپ این است که گاهی اوقات، برخی از جزئیات ظریف تصویر چاپ نمی‌شوند. با این حال، به صورت کلی مزایای چاپ فوری بسیار بیشتر از معایب آن است و با پیشرفت فناوری چاپ فوری، تفاوت کیفیت چاپ دیجیتال و افست به مراتب کمتر می‌شود.

معایب چاپ فوری

دستگاه‌های مورد استفاده برای چاپ فوری

طیف گسترده‌ای از ماشین‌های چاپ وجود دارند که برای چاپ فوری استفاده می‌شوند، از دستگاه‌های چاپ جوهرافشان گرفته تا مارکرهای لیزری، دستگاه‌های چاپ دیجیتال نوری یا پرتوی، دستگاه‌های الکتروفتوگرافی و غیره. در ادامه با این دستگاه‌ها و روش چاپ آن‌ها بیشتر آشنا خواهیم شد:

  • دستگاه چاپ جوهرافشان: رایج‌ترین نوع دستگاه چاپ فوری بوده و اطلاعات دیجیتال را با مرکب مایع مستقیماً روی کاغذ چاپ می‌کند. به علت سرعت چاپ پایین، برای تیراژ بالا مناسب نیست.
  • دستگاه چاپ نوری یا پرتوی:‌ این دستگاه تصویر دیجیتال را با تابش پرتوهای نور بر روی کاغذ حساس به نور (مشابه کاغذ عکاسی) چاپ کرده و پس از ظاهر شدن تصویر، آن را تثبیت می‌کند. به علت کیفیت چاپ بالا، این دستگاه در لابراتورهای عکاسی کاربرد دارد.
  • دستگاه الکتروفتوگرافی: این دستگاه از مرکب جامد پودری (تونر) یا مایع (مرکب) برای چاپ استفاده می‌کند و مهم‌ترین ویژگی‌های آن کیفیت بالا و قابلیت چاپ در تیراژ بالا است.
  • روش تونری: این دستگاه تصویر را به واسطه مرکب‌های پودری با نام تونر که قابلیت باردار شدن دارند چاپ می‌کند. با ذوب شدن این تونرها روی سطح کاغذ، تصویر چاپ می‌شود.
  • روش مرکبی: به جای تونر از مرکب رنگی استفاده می‌کند و برای پروژه‌های تیراژ بالا که به کیفیت خوب نیاز دارند بسیار مناسب است.
  • دستگاه چاپ دیجیتال حرارتی: لیزر یا ماتریس‌های حرارتی دستگاه، روی کاغذ حساس به حرارت فعل‌وانفعالاتی ایجاد می‌کنند که به چاپ تصویر روی کاغذ منجر می‌شود. این شیوه نسبت به سایر روش‌ها کمتر رایج بوده و از متداول‌ترین کاربردهای آن می‌توان به دستگاه فکس اشاره کرد.

دستگاه‌های مورد استفاده برای چاپ فوری

  • دستگاه تصعید رنگ: در این روش، مواد رنگی بر روی سلفون‌هایی قرار گرفته و با تابش پرتوهای گوناگون مثل لیزر و ماتریس‌های حرارتی روی نوار سلفون، رنگ بخار شده و بر روی کاغذ ثبت می‌شود. هزینه این روش بالا بوده و برای چاپ در ابعاد کوچک مناسب‌تر است.
  • مارکرهای لیزری: در صنایع تولیدی برای درج اطلاعات روی خط تولید کاربرد دارد و با تابش اشعه لیزر روی سطح مورد نظر و سوزاندن آن، تصویر را چاپ می‌کند.

سخن پایانی

در این مقاله بررسی کردیم که چاپ فوری چیست و چه مزایا و معایبی دارد. این فناوری که به آن چاپ دیجیتال نیز گفته می‌شود، برای چاپ سریع و مقرون‌به‌صرفه بر اساس تقاضا بهترین گزینه است. چاپ دیجیتال، پرینت نسخه امتحانی را برای کاربر امکان‌پذیر می‌کند و بدون افزودن هزینه‌ها به او اجازه می‌دهد فایل را قبل از پرینت دست‌کاری کند. با پیشرفت در کیفیت و سرعت چاپ، معایب چاپ دیجیتال روز به روز کمتر می‌شود و دستگاه‌های چاپ دیجیتال عرصه رقابت را بر دستگاه‌های چاپ افست تنگ‌تر می‌کنند. چاپ جعبه فوری به دلیل کم ورزن بودن، ارسال فوری، قابلیت سفارش تعداد کم و زیاد، مقاوت بالا و قیمت مناسب بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.بسته‌بندی و جعبه‌بندی حرفه‌ای یکی از عوامل اساسی در موفقیت فروش محصولات است. چاپ جعبه فوری با کیفیت بالا، یکی از خدماتی است که در افراگرافیک ارائه می‌شود

امتیاز مقاله
0/5 (0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید