وبلاگ

راهنمای جامع طراحی بروشور

اصول طراحی بروشور

محتوای جدول

صاحبان کسب و کارها همیشه به دنبال راه‌هایی برای تبلیغ محصولات و خدمات خود هستند که برای مشتریانشان جذاب باشد. در این بین از گذشته تا به امروز، بروشور یکی از ابزار اصلی بازاریابی به حساب می‌آمد. برای مثال، اگر به یک کنفرانس یا یک نمایشگاه تجاری بروید، انبوهی از بروشورها را با خود به منزل خواهید برد؛ اما کدام یک را حفظ خواهید کرد؟ فقط آن‌هایی که واقعاً نظرتان را جلب می‌کنند! اینجاست که اهمیت طراحی بروشور مطرح می‌شود. اگر به فکر ایجاد بروشور برای کسب و کار خود هستید، به جای درستی آمده‌اید. ما در این راهنمای جامع قصد داریم به اصول طراحی بروشور بپردازیم، پس این مطلب کاربردی را از دست ندهید!

بروشور چیست؟

بروشور، یک کاغذ تا شده است که اطلاعات را به صورت تقسیم‌بندی شده و به گونه‌ای که مطالعه آن‌ها آسان باشد در اختیار مخاطب قرار می‌دهد. بروشورها مشابه سایر اسناد چاپی هستند، اما تفاوت اصلی آن‌ها این است که برای تبلیغ یک برند، محصول یا خدمات خاص طراحی می‌شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره بروشور و کاربردهای آن، می‌توانید مقاله «بروشور چیست» از افراگرافیک را مطالعه کنید.

همانطور که گفتیم، بروشور برای شناساندن یک برند و محصولات یا خدمات آن به مخاطبان اهمیت بسیار زیادی دارد؛ اما هر بروشوری نمی‌تواند نظر افراد را به خود جلب کرده و آن‌ها را به خرید از برند ترغیب کند. مانند هر ابزار بازاریابی دیگری، طراحی بروشور نیاز به برخورداری از دانش کافی و رعایت یک سری نکات و اصول اساسی دارد که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

بروشور، یک کاغذ تا شده حاوی اطلاعات تقسیم بندی است

نکات و اصول طراحی بروشور (ویژگی‌های یک بروشور خوب)

از آنجایی که بروشورها اغلب در تبلیغات استفاده می‌شوند، مهم است که در نظر داشته باشید بروشور شما باید چه کارهایی را به مخاطب القا کند. مانند بسیاری از ابزارهای بازاریابی، یک بروشور خوب باید از نظر بصری جالب باشد، داستانی جذاب را بیان کرده و خواننده را به انجام یک اقدام خاص ترغیب کند: برای مثال، خرید یک تور مسافرتی. هنگام طراحی بروشور برای کسب و کار خود، مطمئن شوید که اصول طراحی بروشور از جمله موارد زیر را رعایت می‌کنید:

۱- جلد جذاب

این اولین فرصتی است که بروشور شما می‌تواند بر مخاطب تأثیر بگذارد؛ بنابراین آن را از دست ندهید. جلد بروشور باید آنچه در داخل آن است را منعکس کند. یک تصویر باکیفیت بالا و مرتبط همراه با یک عنوان مختصر و خوانا، به خواننده درکی قوی از آنچه درون بروشور است ارائه می‌دهد.

۲- پیشنهاد قانع‌کننده

با بروشور می‌توانید مخاطب را با یک فرصت جدید آشنا کرده و دنیای جدیدی از امکانات برای بهبود زندگی را به او نشان دهید. فارغ از اینکه محصول یا خدمات شما چیست، بروشورتان باید یک پیشنهاد جذاب ارائه دهد تا خوانندگان بخواهند بیشتر درباره آن بدانند.

۳- اطلاعات ارزشمند

بروشورها فضای محدودی برای انتقال پیام دارند، بنابراین اولویت‌بندی اطلاعاتی که باید گنجانده شوند بسیار مهم است. فضایی را به ویژگی‌ها و (مهم‌تر از آن) مزایای پیشنهاد خود اختصاص دهید و جزئیات دیگری مانند قیمت، تاریخ و زمان را نیز در نظر بگیرید. بهترین نکات طراحی بروشور در اینجا اعمال می‌شود: متن را واضح و مختصر  نگه دارید و داستان خوبی بگویید که مخاطب شما قهرمان اصلی آن است.

۴- کال تو اکشن (فراخوان اقدام) قوی

شما می‌توانید یک بروشور زیبا و متقاعدکننده طراحی کنید که همان حسی که در نظر دارید را به خواننده انتقال دهد؛ اما اگر مرحله بعدی را با موفقیت پشت سر نگذارید همه‌چیز بی‌فایده خواهد بود. کال تو اکشن قوی، یکی از ویژگی‌های یک بروشور خوب است که خواننده را ترغیب می‌کند تا با شما تماس بگیرد، از وب ‌سایت شما بازدید کرده یا به طریقی با شما ارتباط برقرار کند تا این رابطه بتواند ادامه یابد.

بروشور با کال تو اکشن قوی

۵- اطلاعات تماس دقیق

بسیاری از افراد بروشورها را نگه می‌دارند تا بعداً در زمان مناسب به آن‌ها مراجعه کنند. با قرار دادن نام، شماره تلفن، ایمیل، آدرس وب‌سایت و موقعیت مکانی فیزیکی خود در بروشور، برقراری ارتباط را برای آن‌ها آسان‌تر سازید. برخی از شرکت‌ها حتی یک نقشه ساده برای کمک به مردم در پیدا کردن موقعیت مکانی خود قرار می‌دهند.

آموزش طراحی بروشور

اکنون که می‌دانیم بروشور چیست و یک بروشور خوب باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد، می‌توانیم به نحوه طراحی بروشور بپردازیم. در ادامه با مهم‌ترین اصول طراحی بروشور آشنا خواهیم شد:

اطلاعاتی که باید در بروشور درج شود را گردآوری کنید

پیش از هر کاری، باید تصمیم بگیرید که چه اطلاعاتی قرار است در بروشور درج شود. تعداد صفحات بروشور و فضایی که برای قرار دادن متن‌ها در اختیار دارید محدود است، بنابراین باید به دقت مطالب را گلچین کرده و مهم‌ترین اطلاعات را در آن بگنجانید.

اطلاعاتی که باید در بروشور درج شود را گردآوری کنید

با در نظر گرفتن هدف بروشور و مخاطب مورد نظر، پیش‌نویس ایده‌هایی برای عنوان اصلی بروشور را تهیه کرده و راه‌های متفاوت برای بیان آن را در نظر بگیرید. یک طرح کلی از بروشور ایجاد کنید که به بخش‌های مختلف تقسیم شده است. به یاد داشته باشید که بروشور شما تا می‌شود، بنابراین به راحتی می‌توان مطالب را صفحه به صفحه تقسیم کرد.

ساختار و طرح‌بندی (Layout) بروشور را مشخص کنید

اکنون که محتوا را آماده کردید، وقت آن است که ساختار کلی و صفحه‌آرایی بروشور را در نظر بگیرید. رایج‌ترین طرح‌ها برای چاپ بروشور عبارتند از:

  • بروشور سه لت: دو طرف آن به سمت وسط بروشور به سمت داخل تا می‌شود.
  • بروشور زیگزاگی: این سبک شبیه به سه لت است، اما به جای تا شدن به سمت داخل، تای آن یک شکل Z ایجاد می‌کند.
  • بروشور سه لت دروازه‌ای: طرح بروشور دیگری با دو تا به داخل، اما به گونه‌ای که با هم همپوشانی ندارند. این حالتی مشابه یک دروازه را به وجود می‌آورد.
  • بروشور دو لت: یک صفحه افقی در وسط تا شده و چهار ناحیه مساوی ایجاد می‌کند.

طراحی بروشور را شروع کنید و آن را ساده و کاربردی نگه دارید

با توجه به اینکه بروشور شما قرار است بین مخاطبان عام پخش شود، همیشه باید به اصول طراحی بروشور از جمله: سبک نوشتاری ساده و دوستانه در آن پایبند باشید. از به کار بردن کلمات سخت خودداری کنید و جملات را کوتاه بنویسید.

این سادگی را در طراحی بروشور و علائم گرافیکی که در آن به کار می‌برید نیز حفظ کنید. اگر بروشور بیش از حد شلوغ و پر از رنگ و علائم گرافیکی باشد، مخاطب سردرگم می‌شود و نمی‌تواند به درستی پیام شما را دریافت کند.

مخاطبان خود را بشناسید و بروشور را مطابق نیاز آن‌ها شخصی‌سازی کنید

هنگام طراحی بروشور خود باید به مخاطب مورد نظرتان فکر کنید. از خود بپرسید «بروشور برای چه کسی است؟»

برای مثال، بروشور یک اردوی تابستانی برای دانش‌آموزان راهنمایی، هم برای دانش‌آموزان و هم والدین آن‌ها ارسال می‌شود، در حالی که بروشور یک دوره کارشناسی ارشد تنها برای کسانی که از دانشگاه فارغ‌التحصیل شده‌اند جذاب خواهد بود. این طرح‌ها بسیار متفاوت هستند، زیرا دو مخاطب هدف کاملاً متفاوت دارند.

ابعاد و اندازه‌های بروشور را استاندارد تعریف کنید

همانطور که در مقاله «ابعاد استاندارد بروشور» گفته‌ایم، ابعاد و اندازه‌های مختلفی از بروشورها وجود دارد که می‌توانید بسته به هدف و محصولات خود، یکی از آن‌ها را استفاده کنید. چند مورد از رایج‌ترین ابعاد بروشور عبارتند از:

  • بروشور سایز A3: ۴۲۰ × ۲۹۷ میلی‌متر
  • بروشور سایز A4: ۲۱۰ × ۲۹۷ میلی‌متر
  • بروشور سایز A5: ۱۴۸ × ۲۱۰ میلی‌متر
  • بروشور DL: ۲۱۰ × ۹۹ میلی‌متر
  • بروشور Legal: ۳۵۵٫۶ × ۲۱۰ میلی‌متر

ابعاد و اندازه‌های بروشور را استاندارد تعریف کنید

از تصاویر باکیفیت استفاده کنید

یکی از اصول طراحی بروشور خوب، استفاده از عناصر بصری است. تصاویری که انتخاب می‌کنید باید متن را تکمیل کنند. همچنین باید لوگوی شرکت خود را در یک جای منطقی درج کنید. عکس‌ها و تصاویر باکیفیت نشان‌دهنده تعهد به کیفیتی هستند که می‌خواهید برند شما منعکس‌کننده آن باشد.

از فونت و رنگ‌های مناسب استفاده کنید

استفاده صحیح از رنگ و فونت در طراحی بروشور، پیام شما را از نظر بصری تقویت کرده و بر نکات خاصی تأکید می‌کند. رنگ، ارتباط تنگاتنگی با احساسات دارد. استفاده از پالت رنگی سازگار و دلپذیر، تجربه بهتری را برای خواننده فراهم می‌کند. سعی کنید از یک فونت با سایزهای مختلف استفاده کرده و رنگ‌ها را شبیه به هم یا مکمل انتخاب کنید.

بروشور را طوری طراحی کنید که اهداف بازاریابی برند را پیش ببرد

هنگام طراحی بروشور خود، حتماً برند و اهداف بازاریابی آن را در نظر داشته باشید. همیشه از فونت‌ها، رنگ‌ها و تصاویر مربوط به برند خود استفاده کنید. این امر به ویژه در صورتی مهم است که بروشور بخشی از یک کمپین بزرگ‌تر با دارایی‌های بصری بیشتر باشد. فراموش نکنید که لوگوی خود را در بروشور قرار دهید تا افرادی که از کسب و کار شما آگاه هستند بروشورتان را ببینند و فوراً برند شما را تشخیص دهند.

طراحی بروشور

نکات نگارشی و ویرایشی را در متن رعایت کنید

متن بروشور خود را دو بار بخوانید، سپس از شخص دیگری بخواهید آن را بررسی کند. یک اشتباه املایی یا نگارشی می‌تواند به بروشور شما لطمه وارد کند و باعث شود مخاطبان آن را جدی نگیرند.

سوالات متداول

برای طراحی بروشور از چه جنس کاغذ استفاده کنیم؟‌

بهترین نوع کاغذ برای چاپ بروشور، کاغذ گلاسه است؛ اما اگر بودجه کافی در اختیار ندارید، می‌توانید از کاغذ تحریر نیز استفاده کنید.

روکش مورد استفاده در چاپ بروشور کدام است؟

به طور معمول، با استفاده از سلفون مات و UV موضعی، بروشورها را روکش می‌کنند. این مرحله در چاپ بروشور بسیار مهم است، زیرا دوام کاغذ و رنگ‌های چاپ‌شده روی آن را افزایش می‌دهد.

اصول طراحی بروشور

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم با بیان اصول طراحی بروشور، شما را با نحوه ساخت بروشور این رسانه تبلیغاتی مهم آشنا کنیم. اکنون هر آنچه که برای طراحی یک بروشور شگفت‌انگیز نیاز دارید را می‌دانید؛ اما به زمان نیاز خواهید داشت تا تمرین کرده و تجربه کسب کنید.

اگر به بازاریابی برند خود اهمیت می‌دهید، می‌توانید با استخدام یک طراح متخصص در این زمینه، بروشورهایی طراحی کنید که پیام برند شما را انتقال می‌دهند، مخاطبان را به اقدام وا می‌دارند و شما را به اهدافتان نزدیک‌تر می‌کنند. افراگرافیک در این زمینه آماده خدمت‌رسانی به شما مخاطبان عزیز خواهد بود.

برای کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد می کنیم مقاله نکات طراحی بروشور تبلیغاتی را مطالعه نمایید.

امتیاز مقاله
5/5 (1 نظر)

یک نظر در “راهنمای جامع طراحی بروشور

  1. گفت:

    مطالب خوب و مختصر و مفید بود تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید