وبلاگ

بررسی مزایا و ویژگی های انواع جعبه لمینتی

بررسی انواع جعبه لمینتی

محتوای جدول

با توجه به نیازهای روزافزون بازار و تقاضای مشتری، صنعت بسته‌بندی روزبه‌روز پیشرفت می‌کند و مدل‌های جدیدی از بسته‌بندی محصولات توسط شرکت‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. یکی از پرکاربردترین انواع بسته‌بندی، جعبه‌های لمینتی هستند که مزایای بسیاری دارند و از جعبه‌های معمولی یا مقوایی یک سر و گردن بالاترند؛ اما آیا می‌دانید جعبه لمینتی چیست و چگونه تولید می‌شود؟ در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی انواع جعبه لمینتی بپردازیم.

جعبه لمینتی چیست؟

واژه لمینت (Laminate) به معنای چسباندن است و به کارتن‌ها یا جعبه‌هایی اشاره دارد که با کارتن‌های معمولی فرق می‌کنند. در واقع برای ساخت جعبه‌های لمینتی، لایه‌ای که چاپ بر روی آن انجام می‌شود را با استفاده از روش‌ها و دستگاه‌های مخصوصی روی مقوا می‌چسبانند. این لایه در بیشتر مواقع از مقوای پشت طوسی تشکیل می‌شود. برای این کار، طرح را روی مقوا که سطح صافی دارد چاپ می‌کنند و سپس روی آن را با سلفون مات یا براق یا در صورت نیاز، UV موضعی می‌پوشانند. این باعث می‌شود کیفیت چاپ در جعبه‌های لمینتی بسیار بالا باشد و این جعبه در مقایسه با کارتن‌های معمولی، مقاومت بیشتری از خود نشان دهند.

جعبه لمینتی چیست؟

آشنایی با روند تولید جعبه لمینتی

هنگام بررسی انواع جعبه لمینتی خوب است که با روش تولید آن‌ها نیز آشنا شویم. می‌توان گفت روش تولید این جعبه‌ها مشابه نحوه ساخت کارتن‌های مقوایی معمولی است؛ با این تفاوت که طرح گرافیکی مورد نظر را روی پوستر چاپ کرده، آن را روی مقوا می‌چسبانند (لمینت می‌کنند) و در نهایت یک روکش از جنس سلفون مات یا براق روی آن می‌کشند. به طور کلی، می‌توان فرآیند تولید جعبه لمینتی را به مراحل زیر تقسیم‌بندی کرد:‌

  • ابتدا ساختار و قالب کلی جعبه توسط گرافیست طراحی می‌شود و خط تیغ کارتن را با توجه به این قالب در نظر می‌گیرند.
  • سپس، باید ورق زینک برای چاپ روی پوستر آماده شود و با استفاده از دستگاه‌های مختلفی مثل دستگاه چاپ افست، طرح مورد نظر (شامل عناصر گرافیکی، تصاویر، لوگو و اطلاعات شرکت سازنده) را روی پوستر چاپ کنند.
  • در مرحله بعد، لمینت‌سازی جعبه انجام شده، پوستر را روی مقوا می‌چسبانند و روی سطح آن را سلفون می‌کشند.
  • نهایتاً فرآیند دایکات و تیغ زدن جعبه انجام شده و ورق‌های کارتن لمینت‌شده را به یکدیگر منگنه می‌کنند. اکنون جعبه لمینتی برای بسته‌بندی و ارسال آماده است!

آشنایی با روند تولید جعبه لمینتی

هنگام بررسی انواع جعبه لمینتی لازم به ذکر است که در تولید این جعبه‌ها، از دو نوع مقوای مجزا استفاده می‌شود. یکی از جنس مقوای پشت طوسی بوده که طرح‌های گرافیکی روی آن چاپ می‌شود. ورق بعدی از جنس مقوای کارتن است که می‌تواند دولایه (سینگل)، سه لایه یا پنج لایه باشد.

از چه ورق هایی برای لمینت استفاده می شود؟

همانطور که گفته شد، لمینت به معنای چسباندن یا افزودن یک سطح بر سطح دیگر است. یکی از این لایه‌ها از مقوای پشت طوسی تشکیل می‌شود که طرح را روی آن چاپ می‌کنند. لایه‌های دیگری که در تولید این جعبه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند، با توجه به نوع و کاربرد جعبه متفاوت هستند. به همین دلیل، در ادامه انواع این جعبه‌ها و لایه‌های به کار رفته در آن‌ها را معرفی می‌کنیم:

  • جعبه سینگل فیس: این نوع جعبه در سه کلاس E فلوت، B فلوت و C فلوت تولید می‌شود که در اندازه گام فلوتینگ میانی تفاوت دارند. در جعبه‌های سینگل فیس، دو لایه شامل فلوتینگ و فیس مورد استفاده قرار می‌گیرد که سطح لمینت‌شده به عنوان لایه سوم روی فلوتینگ را می‌پوشاند.
  • جعبه سه لا: این جعبه‌ها نیز در سه کلاس E فلوت، B فلوت و C فلوت و گاهی نیز A فلوت تولید می‌شوند که در اندازه گام فلوتینگ میانی تفاوت دارند. در جعبه سه لا، سه لایه شامل فلوتینگ و دو سطح به عنوان فیس در دو طرف فلوتینگ قرار می‌گیرند. سطح لمینت‌شده به عنوان لایه چهارم روی یکی از سطوح فیس را می‌پوشاند.
  • جعبه پنج لا: در این نوع جعبه‌ها، دو سطح فلوتینگ استفاده می‌شود که توسط سه سطح فیس احاطه شده‌اند. ترکیب فلوتینگ‌ها می‌تواند به صورت B,C، E,B، E,E و غیره باشد که در ایران معمولاً حالت B,C متداول‌تر است.

از چه ورق هایی برای لمینت استفاده می شود؟

معرفی کاربرد های جعبه لمینتی

اکنون که به بررسی انواع جعبه لمینتی پرداختیم می‌توانیم با کاربردهای این جعبه‌ها نیز آشنا شویم. جعبه‌ها یا کارتن‌های لمینتی با توجه به ویژگی‌ها و خواص فوق‌العاده‌ای که دارند (از جمله استحکام بالا، چاپ باکیفیت، مقاومت در برابر رطوبت و غیره) در انواع صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرند. از جمله کاربردهای جعبه‌های لمینتی می‌توان به کارتن میوه، کارتن کیک و کلوچه، لوازم برقی، قطعات ماشین و انواع لوازم آرایشی بهداشتی اشاره کرد.

ویژگی های جعبه لمینتی

جعبه‌های لمینتی در مقایسه با جعبه مقوایی و معمولی ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارند که آن‌ها را بسیار کاربردی می‌سازد. یکی از مهم‌ترین ویژگی های انواع جعبه لمینتی این است که به دلیل کیفیت بسیار بالای چاپ، ظاهری شیک و زیبا برای کالا فراهم می‌کنند. جعبه لمینتی برای تولیدکنندگانی که می‌خواهند با نشان دادن کیفیت و ارزش محصول خود توجه مشتری را جلب کنند بهترین انتخاب است، زیرا می‌توان آن را در ظرفیت بالا نیز تولید کرد.

امروزه شرکت‌های مختلف پس از بررسی انواع جعبه لمینتی از آن‌ها برای بسته‌بندی کالاهای خود استفاده می‌کنند. اگر شما هم می‌خواهید برند خود را از طریق بسته‌بندی تمیز و شیک به مشتری معرفی کرده و میان کالای خود و رقبا تمایز ایجاد کنید، جعبه لمینتی بهترین گزینه خواهد بود.

ویژگی های جعبه لمینتی

چاپ بر روی جعبه لمینتی به چه صورت است؟

چاپی که بر روی جعبه‌های لمینتی انجام می‌شود کیفیت بسیار بالایی دارد زیرا برای انجام آن از بهترین و مجهزترین دستگاه‌ها استفاده می‌کنند. روش چاپ بر روی جعبه لمینتی بدین شکل است که با استفاده از ماشین‌آلات خاص مثل دستگاه افست، طرح مورد نظر را روی یک لایه مقوای پشت طوسی یا گلاسه چاپ می‌کنند. سپس این لایه را به کمک چسب‌های مخصوصی روی کارتن لمینت می‌چسبانند.ما می دانیم که زمان بسیار مهم است و فرآیندهای ساده ما تضمین می کند که جعبه های شما با سرعت رعد و برق آماده هستند.در حالی که سرعت را در اولویت قرار می دهیم، هرگز کیفیت را به خطر نمی اندازیم. برند شما شایسته درخشش است و خدمات چاپ جعبه فوری ما این کار را بدون کاهش کیفیت چاپ انجام می دهد.

چاپ بر روی جعبه لمینتی به چه صورت است؟

مصارف جعبه های لمینتی

هنگام بررسی انواع جعبه لمینتی به این نتیجه می‌رسیم که این جعبه‌ها با توجه به مزایا و ویژگی‌های خاصی که دارند، در صنایع مختلف برای بسته‌بندی انواع کالاها استفاده می‌شوند. از جمله کالاهایی که می‌توان داخل جعبه‌های لمینتی بسته‌بندی کرد عبارتند از خرما، میوه خشک، چای، آجیل، خشکبار، پسته صادراتی، زرشک و غیره. مزایای انواع جعبه لمینتی را نیز در ادامه بررسی خواهیم کرد:

  • ایجاد تأثیر و حس مثبت در ذهن مشتری و کمک به بازاریابی
  • کیفیت چاپ بالاتر که در مقایسه با کارتن‌های معمولی ظاهری جذاب و زیباتر به محصول می‌دهد
  • مقاومت و استحکام بالا در برابر رطوبت، ضربات خارجی یا حتی پارگی
  • قابل استفاده برای انواع محصولات سبک و سنگین
  • امکان شخصی‌سازی و سفارش طرح‌های اختصاصی برای چاپ روی جعبه لمینتی

مصارف جعبه های لمینتی

معایب جعبه لمینتی کدام اند؟

با بررسی انواع جعبه لمینتی می‌توان نتیجه گرفت که معایب این جعبه‌ها بسیار کمتر از مزایای آن‌ها هستند که این جعبه‌ها را بسیار ارزشمند می‌سازد. معایب جعبه لمینتی نیز عبارتند از بالاتر بودن هزینه خرید این جعبه‌ها و زمان‌بر بودن پروسه طراحی و تولید آن‌ها؛ در نتیجه اگر بودجه و زمان کافی داشته باشید، استفاده از جعبه لمینتی برای شما هیچ ضرری ندارد و قطعاً سفارش جعبه لمینتی اختصاصی توصیه می‌شود.

از چه دستگاه ها و ماشین آلاتی برای تولید کارتن و جعبه لمینت استفاده می شود؟

همانطور که گفته شد، چاپ و تولید جعبه‌های لمینتی شامل مراحل مختلفی است که با استفاده از ماشین‌آلات و دستگاه‌های مجهز انجام می‌شود. از جمله ماشین‌آلاتی که برای تولید جعبه‌های لمینتی مورد استفاده قرار می‌گیرند می‌توان به دستگاه لیتوگرافی، دستگاه چاپ افست، دستگاه سلفون‌کشی، دستگاه لمینت، دستگاه دایکات، لب چسب، منگنه، شیرینگ، تسمه و غیره اشاره کرد.

از چه دستگاه ها و ماشین آلاتی برای تولید کارتن و جعبه لمینت استفاده می شود؟

سخن پایانی

یکی از مهم‌ترین اصولی که باید در بازاریابی به آن توجه شود، ارائه محصولات به شکلی جذاب و باکیفیت است. اگر مشتری محصولات شما را در بسته‌بندی شیک، تمیز و چشمگیر مشاهده کند، قطعاً نسبت به آن واکنش بهتری نشان می‌دهد و احتمال خرید محصول توسط او بالاتر می‌رود. در این مقاله،‌ به بررسی انواع جعبه لمینتی پرداختیم که برای بسته‌بندی محصولات به شکلی شیک و مقاوم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

جعبه‌های لمینتی مزایایی از جمله استحکام زیاد و کیفیت چاپ بالا را در اختیار شما قرار می‌دهند. این جعبه‌ها همچنین انواع مختلفی دارند که با توجه به نوع محصول و بودجه خوب، می‌توانید از شرکت افراگرافیک جعبه مد نظرتان را سفارش دهید.


سوالات متداول

1- لمینت کارتن چگونه انجام می‌شود؟

لمینت کارتن به دو روش گرم (حرارتی) و سرد انجام می‌شود. تنها تفاوت این دو روش این است که در لمینت گرم، هم‌زمان با فشار آوردن روی لایه‌ها توسط غلتک، از حرارت نیز استفاده می‌کنند.

 

2- پوشش لمینت در جعبه‌های لمینتی چه مزایایی نسبت به جعبه‌های مقوایی دارد؟

لمینت باعث افزایش سطح چاپ، مانع لوله شدن پوشش چاپی، براق شدن بسته‌بندی، مانع سایش و رنگ‌پریدگی سطح چاپ، مانع کثیفی، پارگی و شکستگی می‌شود و مقاومت جعبه در برابر نور و رطوبت را افزایش می‌دهد.

 

3- لمینت سرد و گرم هر کدام چه کاربردهایی دارند؟

روش لمینت گرم بیشتر برای منوی غذاها، کارت هدیه، کارتن و بسته‌بندی‌های دارای ابعاد کوچک‌تر کاربرد دارد. این در حالی است که لمینت سرد معمولاً برای انواع کارتن‌های سه لایه یا پنج لایه استفاده می‌شود.

امتیاز مقاله
0/5 (0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید