آموزش طراحی

راهنمای جامع طراحی کاتالوگ

راهنمای جامع طراحی کاتالوگ

طراحی کاتالوگ یک راه موثر برای گسترش پایگاه مشتریان و آشنا کردن مشتریان با تمام محصولات یا خدماتی است که شرکت شما ارائه می‌دهد. کاتالوگ این پتانسیل را دارد که به دست مشتریانی برسد که هرگز پا به فروشگاه شما نخواهند گذاشت. اگر بدانید باید چه چیزهایی را در کاتالوگ محصولات خود بگنجانید و چگونه می‌توانید آن را به شکلی سازمان‌یافته و جذاب ارائه دهید، در کمترین زمان کاتالوگ را از یک ایده به یک ابزار تبلیغاتی ملموس تبدیل خواهید کرد. در این مقاله با ما همراه باشید تا به بیان مهم‌ترین اصول طراحی کاتالوگ بپردازیم.

کاتالوگ چیست؟

کاتالوگ، نوعی رسانه چاپی یا دیجیتال است که اطلاعات ضروری محصول مانند ابعاد، قیمت، متریال مورد استفاده در تولید و موارد دیگر را بازگو می‌کند. تمامی کسب و کارها در صنایع مختلف می‌توانند از طراحی کاتالوگ بهره ببرند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می‌توانید به مقاله «کاتالوگ چیست» مراجعه فرمایید.

ممکن است فکر کنید طراحی کاتالوگ کار دشواری نیست و تنها با قرار دادن اطلاعات مهم در قالب یک سند دیجیتال یا چاپی، می‌توان محصول یا خدمات را به مخاطبان معرفی کرد؛ اما این تصور کاملاً اشتباه است! کاتالوگ نیز مانند بنر، پوستر، بروشور و … یک ابزار تبلیغاتی به شمار می‌رود و باید هنگام طراحی آن، اصول و نکات خاصی رعایت شود تا اثربخشی لازم را داشته باشد.

کاتالوگ، نوعی رسانه چاپی یا دیجیتال است

کاتالوگ‌های خوب و تأثیرگذار معمولاً ویژگی‌های مشترکی دارند که آن‌ها را متمایز می‌سازد. در ادامه به ویژگی های یک کاتالوگ خوب اشاره خواهیم کرد:

نکات و اصول طراحی کاتالوگ (ویژگی‌های یک کاتالوگ خوب)

هر کاتالوگی باعث جذب مخاطبان به محصولات یا خدمات شما نمی‌شود. برای اینکه کاتالوگ اثربخشی لازم را داشته باشد و مخاطبان را به سمت برند شما جذب کند، باید ویژگی‌های زیر در آن اعمال شوند:‌

  • مرتب بودن و تقسیم‌بندی پیشنهادات

مشتریان هرج و مرج را دوست ندارند. محصولات خود را به دسته‌های منطقی تقسیم کنید تا خواندن کاتالوگ را آسان‌تر سازد. برای مثال، قفسه‌های یک سوپرمارکت را در نظر بگیرید. زمانی که به دنبال یک محصول خاص (به عنوان مثال نمک) هستید، می‌دانید که اگر به قفسه آرد برسید یعنی به هدف خود نزدیک شده‌اید. در مورد کاتالوگ‌ها هم همینطور است. مشتریان انتظار دارند به شکلی پیوسته با محصولات شما آشنا شوند، بنابراین یکی از اصول طراحی کاتالوگ، سازمان‌دهی اطلاعات است.

  • شفافیت و وضوح ارتباطات

شما مجبور نیستید تمام ویژگی‌ها و جزئیات محصول خود را به صورت دقیق ارائه دهید. با این کار، مشتریان ممکن است تحت فشار بیش از حد اطلاعاتی قرار بگیرند که اغلب برای آن‌ها اهمیتی ندارد. محرک‌های زیاد ما را گیج می‌کنند و نمی‌گذارند تصمیم بگیریم؛ پس فقط موارد ضروری را در میان بگذارید.

جنبه بصری یک کاتالوگ به اندازه محتوای آن مهم است

  • جذابیت بصری

جنبه بصری یک کاتالوگ به اندازه محتوای آن مهم است. اگر کاتالوگ در نگاه اول برای مخاطب جذاب نباشد، احتمال کمی وجود دارد که او به خواندن کاتالوگ ادامه دهد و با محصولات شما آشنا شود. انتخاب صحیح تصاویر، علائم گرافیکی، آیکون‌ها و سایر عناصر باعث می‌شود یک کاتالوگ منسجم طراحی کنید که برای مخاطب جذاب باشد.

آموزش طراحی کاتالوگ

اکنون که می‌دانیم کاتالوگ چیست و با ویژگی‌های یک کاتالوگ خوب آشنا شده‌ایم، نوبت به طراحی کاتالوگ می‌رسد. برای طراحی یک کاتالوگ اثربخش، کافی است اصول طراحی کاتالوگ را دنبال کرده و از ابزار مناسب کمک بگیرید. در ادامه این اصول را به طور کامل بیان خواهیم کرد:

اطلاعاتی که باید در کاتالوگ درج شود را گردآوری کنید

قبل از شروع طراحی، مطمئن شوید که همه اطلاعات لازم را گردآوری کرده‌اید. محتوایی که قبل از ایجاد کاتالوگ به آن نیاز دارید شامل تصاویر محصولات، لیستی از محصولات و ویژگی‌های آن‌ها و فهرستی از سایر مطالبی است که باید نوشته شود؛ مانند اطلاعات مربوط به شرکت، توصیفات مشتریان و هر اطلاعات دیگری که به مخاطبان در تصمیم‌گیری صحیح کمک کند.

ساختار و طرح‌بندی (Layout) کاتالوگ را مشخص کنید

کار بعدی که باید انجام دهید این است که یک طرح یا ساختار کلی برای کاتالوگ محصولات خود تهیه کنید. با انجام این کار، کاتالوگ را تجسم خواهید کرد تا بدانید چه چیزی باید در کجا قرار گیرد. با طراحی یک موکاپ یا ماکت از کاتالوگ اصلی، می‌توانید مسیری که قصد دارید در پیش بگیرید را مشخص کنید.

ساختار و طرح‌بندی کاتالوگ

طراحی کاتالوگ را شروع کنید و آن را ساده و کاربردی نگه دارید

برای طراحی کاتالوگ می‌توانید از ابزارهای معروفی مانند فتوشاپ، ایندیزاین و ایلاستریتور استفاده کنید. علاوه بر این، می‌توانید پیش از شروع طراحی به نمونه‌های کاتالوگ ایرانی و خارجی موجود در اینترنت نگاهی بیندازید تا از آن‌ها الهام بگیرید. یکی از مهم‌ترین نکات طراحی کاتالوگ سادگی است، پس از قرار دادن علائم گرافیکی و تصاویر بیش از حد در آن خودداری کنید.

مخاطبان خود را بشناسید و کاتالوگ را مطابق با نیاز آن‌ها شخصی‌سازی کنید

آیا مخاطب کاتالوگ شما کسب و کارها (B2B) هستند یا مصرف‌کنندگان (B2C)؟ تبلیغ برای مصرف‌کنندگان و فروشندگان دو چیز بسیار متفاوت است. هر کدام دارای اصول قالب‌بندی و طراحی منحصربه‌فردی هستند. مطمئن شوید که مخاطب هدف خود را درک کرده و قالبی را انتخاب کرده‌اید که برای آن‌ها جذاب باشد.

ابعاد و اندازه‌های کاتالوگ را استاندارد تعریف کنید

اندازه مناسب را برای کاتالوگ خود انتخاب کنید. بسته به جایی که از آن استفاده می‌شود، چه در هواپیما یا روی میز در اتاق انتظار یک مطب، باید مناسب‌ترین اندازه را برای کاتالوگ خود در نظر بگیرید تا ورق زدن و خواندن آن برای مخاطبان راحت باشد. برای آشنایی با ابعاد کاتالوگ می‌توانید مقاله «ابعاد استاندارد کاتالوگ» را مطالعه کنید.

از تصاویر باکیفیت استفاده کنید

کاتالوگ کسب و کار شما باید شامل عکس‌های باکیفیت از محصولات و خدماتتان باشد. عکس‌های عالی با جذاب‌تر کردن محصولات شما، فروش را افزایش می‌دهند. برای این کار می‌توانید یک عکاس حرفه‌ای استخدام کنید تا مطمئن شوید که همه عکس‌ها با نور کافی و وضوح بالا برای چاپ گرفته شده‌اند.

برای کاتالوگ از تصاویر باکیفیت استفاده کنید

از فونت و رنگ‌های مناسب استفاده کنید

یکی از اصول طراحی کاتالوگ این است که فونت و رنگ‌های مورد استفاده در کاتالوگ باید باهم هماهنگ باشند. به عنوان مثال، یک کاتالوگ برای کسب و کار پوشاک لوکس می‌تواند از رنگ‌های ظریفی مانند طلایی، نقره‌ای و عاجی تشکیل شود. برعکس، یک کاتالوگ برای فروشگاه اسباب بازی باید فانتزی و لذت‌بخش، با رنگ‌های درخشان باشد. در مورد فونت نیز نکات زیر را در نظر بگیرید:

  • از یک یا دو خانواده فونت استفاده کرده و در مواقع لزوم آن‌ها را بولد یا ایتالیک کنید.
  • مطمئن شوید که در هر ناحیه فونت‌های یکسانی را به کار می‌برید. بیشتر از دو یا سه تایپ فیس را در کاتالوگ استفاده نکنید.

هنگام طراحی کاتالوگ، اهداف بازاریابی برند را در نظر داشته باشید

کاتالوگ باید در راستای اهداف بازاریابی برند طراحی شود و به برآورده شدن آن‌ها کمک کند. از این رو، سعی کنید متن آن را به گونه‌ای ترغیب‌کننده بنویسید که مخاطبان را به اقدام (ترجیحاً خرید) وا دارد. علاوه بر این، حتماً در کاتالوگ خود یک کال تو اکشن (CTA) در نظر بگیرید.

نکات نگارشی و ویرایشی را در متن رعایت کنید

پس از اتمام طراحی کاتالوگ، یک یا دو بار آن را از اول تا آخر بخوانید تا در صورت وجود هر گونه غلط املایی یا اشتباه نگارشی، آن را اصلاح کنید. کاتالوگی که دارای چنین اشتباهاتی باشد ممکن است از نگاه مخاطب غیرحرفه‌ای به نظر برسد.

سوالات متداول

کاتالوگ باید شامل چه اطلاعاتی باشد؟

کاتالوگ باید شامل خلاصه‌ای از رزومه شرکت و فعالیت‌های آن، افتخارات و جایزه‌ها، بهترین کالای ساخته‌شده یا بهترین فعالیت انجام‌شده، مزیت رقابتی، معرفی هر محصول به طور جداگانه، آدرس سایت، نشانی و تلفن‌های تماس باشد.

چاپ کاتالوگ

اندازه‌های متداول در چاپ کاتالوگ کدامند؟

متداول‌ترین اندازه‌ها در چاپ کاتالوگ عبارتند از A5، A4، ۱۹×۱۹ و ۲۹٫۷ × ۶۳.

سخن پایانی

کاتالوگ‌ها، یکی از رایج‌ترین ابزارهای بازاریابی برای بسیاری از سازمان‌ها هستند و یکی از موثرترین راه‌ها برای انتشار اطلاعات در مورد محصولات و خدمات به شمار می‌روند. در این مقاله به بررسی اصول طراحی کاتالوگ پرداختیم که یکی از آن‌ها، در نظر داشتن اهداف بازاریابی برند و به کارگیری خلاقیت است.

اگر تمایل به طراحی کاتالوگ برای کسب و کار خود دارید، می‌توانید از اشخاص حرفه‌ای در این زمینه کمک بگیرید. با ثبت سفارش طراحی کاتالوگ در افراگرافیک، کاتالوگ‌های خود را به دست کارشناسان حرفه‌ای ما بسپارید. همچنین با کلیک روی لینک درج شده می توانید مقاله ضرورت و اهمیت چاپپ کاتالوگ در تبلیغات را مطالعه نمایید.

0/5 (0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *