چاپ آفست چیست و مراحل آن کدامند؟ صنعت چاپ را می ‌توان در دسته صنایع مادر قرار داد چراکه این صنعت امروزه به یکی از جامع ‌ترین و مهم‌ ترین صنایع تبدیل شده و کاربردهای زیادی در انواع و اقسام کسب ‌و کارهای مختلف دارد. با توجه به پیشرفت فناوری ‌های مختلف، صنعت چاپ و تکثیر نیز نیازمند بهره‌ گیری از تکنولوژی ‌های خاص شده و به یکی از صنایع پیشرو و کاربردی بدل گشته است. نیاز به استفاده از چاپ و مشتقات آن روزانه با افزایش چشمگیری مواجه است و به همین دلیل به روز رسانی ‌های دقیق در این امر می‌ تواند راهگشا باشد.

چاپ آفست چیست؟

چاپ آفست را می ‌توان یک سیستم چاپی پرکاربرد برای چاپ کردن انواع اقلام و اوراق مانند کاتالوگ‌ ها، بروشورها، مجلات، روزنامه ‌ها، کارت‌ های ویزیت، پوسترها و اوراق عمومی دیگر دانست. این سیستم امروزه به رایج‌ترین فناوری برای به چاپ رساندن محصولات با تیراژ و تعداد بالا تبدیل شده است و ماشین آلات مربوط به آن بسته به مدل و قیمت‌، دارای 5 ستون رنگی متفاوت هستند. روزنامه‌های کثیرالانتشاری که در کیوسک‌ ها، ادارات و اماکن مختلف مشاهده می ‌کنید، همگی به مدد تکنولوژی سیستم چاپ آفست به چاپ رسیده‌ اند. استفاده از سیستم رنگی Cyan در چاپ آفست این امکان را فراهم ‌می‌ کند که رنگ‌های مختلف به شکل مجزا بر روی انواع کاغذها به چاپ برسند. همانطور که گفته شد انواع چاپ آفست معمولا برای تولید و چاپ کردن اقلام کاغذی با تیراژ و کیفیت بالا به کار گرفته می‌ شوند و برای انجام این کار مراحلی طی می‌شود که با رعایت ترتیب به توضیح و معرفی هریک از آن ‌ها می ‌پردازیم:

مراحل چاپ آفست

1- طراحی چاپ

برای طراحی چاپ باید از دقیق ‌ترین و کاربردی‌ ترین متدهای گرافیکی بهره گرفت، زیرا این نوع طراحی نیاز به دقت و تجربه بالایی دارد. طراحی‌ های مختصر و زمینه‌ای شاید توانند به صورت عینی و شفاف طرح واحدی را که مدنظر کارفرما است به تصویر بکشند؛ لذا برای طی شدن این پروسه به شکل اصولی به یک تیم طراحی ماهر و متبحر نیاز دارید تا بتواند نزدیک ‌ترین نما به تصویر ذهنی و سلیقه شما را خلق کند. به عبارت دیگر میزان اهمیت مرحله طراحی و تاثیر و ارتباط آن با مراحلی که در ادامه باید به آن بپردازید به قدری زیاد است که انتخاب یک طراح مناسب جز کلیدی ‌ترین اقدامات به شمار می ‌آید‌. یک طراح خلاق و با مهارت کمک می‌ کند، بهترین طرح‌های گرافیکی را برای کار خود ترسیم کنید و کارسازترین تغییرات را بر روی فایل آماده شده خود اعمال کنید تا محصول نهایی به ایده‌آل شما نزدیک‌ تر بوده و باعث برداشتن بزرگ‌ترین گام‌ها در جهت جلب توجه و رضایت مشتریان شود.

2- بخش لیتوگرافی

دستگاه ایمیج ستر در واحد لیتوگرافی وظیفه تهیه فیلم مناسب از محصول بخش طراحی را دارد. اگر قصد استفاده از کارهای چهار رنگ را داشته باشید این دستگاه چهار فیلم مجزا را از هریک از این رنگ ‌ها ارائه می‌ دهد. در ادامه هر کدام از این چهار فیلم به شکل جداگانه در دستگاه قید کپی شده و با نورپردازی مناسب روی زینک منعکس می ‌شوند و در نهایت چهار زینک از این رنگ ‌ها به دست می ‌آید.

3- مرحله چاپ

دستگاه چاپ در این مرحله به واسطه تعدادی از غلطک ‌های خود مرکب را یکدست می ‌کند و به زینک می ‌رساند. این زینک به واسطه رطوبت مرکب مرطوب می ‌شود و مرکب مجددا به وسیله یک غلطک دیگر به زینک می ‌رسد. در این میان طرح از روی زینک بر روی لاستیک مربوط به چاپ شکل گرفته و در نهایت بر روی کاغذ ترسیم می ‌شود.

مزایای استفاده از چاپ آفست

– این نوع چاپ می ‌تواند با پرداخت هزینه‌ های مناسبی امکان‌ پذیر باشد.
– این سیستم چاپی بهترین و کارآمدترین ابزارها را جهت چاپ با تیراژ بالا دارد.
– برای این نوع چاپ می ‌توان از کاغذهای مختلف با جنس و کیفیت متفاوت استفاده نمود‌.
– در سیستم چاپی آفیست می ‌توان در کنار سیستم چهار رنگ از سایر رنگ ‌های مصنوعی و ساخته شده استفاده نمود.

معایب استفاده از چاپ آفست

– عملیات چاپ آفست می ‌تواند به دلیل لزوم استفاده از زینک و پلیت در مدت زمان طولانی انجام شود.
– چاپ آفست برای تولید محصولات با تیراژ و تعداد کم صرفه اقتصادی ندارد.
– در این نوع چاپ امکان تغییر در اطلاعات و داده‌های درج شده وجود ندارد و تا انتهای کار از همان اطلاعات اولیه استفاده می ‌شود.