طراحی

مالتی مدیا چیست و چه کاربردهایی دارد؟

مالتی مدیا چیست؟

انواع سی‌دی‌های آموزشی، کارت ویزیت‌های الکترونیک، فلش کارت‌ها و… در دسته مالتی مدیاها قرار میگیرند. چرا که از عنصر تصویر برای انتقال مفهوم از طریق ابزارهای الکترونیکی استفاده کردیم. برای هر کسب‌وکاری باید با انواع مالتی مدیا آشنا شویم و از هرکدام در جای درست استفاده کنیم، باید بدانیم که کاربری مالتی مديا چیست و قرار است کدام‌یک از منافع کسب‌وکار ما را تأمین کند. برای پیدا کردن پاسخ لازم نیست جای دوری برویم، همراه گروه افراگرافیک باشید تا بدانیم مفهوم مالتی مديا چیست ؟

مالتی مديا چیست ؟

مالتی مدیا به معنای استفاده از ابزارهای چندرسانه‌ای مثل انواع افکت‌های صوتی و تصویری، اینفوگرافی‌ها، ویدیوهای کوتاه و… به‌منظور انتقال مفاهیم مرد نظر است. مالتی مدیا ساختاری است که سعی می‌کند با ترکیب عناصر گرافیکی، دیداری و صوتی، انواع ویدیوها و… در کنار عناصر نوشتاری با مخاطب ارتباط برقرار کند. مخاطب با ابزارهای مختلف با این مفاهیم درگیر می‌شود و به‌نوعی تعامل دوسویه میان سازنده و مخاطب ایجاد می‌شود. مالتی مدیا می‌تواند به‌عنوان یک ساختار ارتباطی دووجهی، چندرسانه‌ای، یا میان رسانه‌ای مورداستفاده قرار بگیرد. مثلاً یک اپلیکیشن یا سی‌دی‌ها و دی وی دی‌های تعاملی که در آن بچه‌ها می‌توانند نقاشی بکشند، از انواع شعر و قصه‌ها لذت ببرند و در پایان از خدمات یک انتشارات خاص استفاده کنند، در زیرمجموعه ابزارهای مولتی مدیای چند رسانه‌ای قرار می‌گیرند.

تاریخچه مالتی مدیا یا چند رسانه ای چیست ؟

روزنامه ها جزو اولین ابزار اطلاع رسانی بودند. روزنامه‌ها تقریبا به عنوان پدربزرگ‌های قدیمی انواع مدیا شناخته می‌شوند.  در روزنامه ها از متن و تصویر برای جذاب تر کردن محتوا استفاده می شد. مخاطبین هم با ارسال نامه و بیان نظراتشان با آن ارتباط برقرار می‌کردند. ولی استفاده از روزنامه فقط محدود به مردم با سواد بود.  حوالی سال‌های 1985 تا 1901 هم پای رادیو و ارسال پیام باز شد و این ماجرا با تولد تلویزیون در اواسط قرن بیستم شکل دیگری به خود گرفت.

بعد از آن دنیا تازه داشت به تصاویر متحرک عادت می‌‌کرد که سروکله‌ی کامپیوترها پیدا شد. و درنهایت در سال 1984 بود که اولین رابط کاربری پا به عرصه گذاشت. یکی دو سال بعد هم اینترنت اکسپلور توسعه پیدا کرد. درنهایت این روزها ابزارهای چندرسانه‌ای و انتقال مفاهیم با کمک مدیا یا رسانه‌های مختلف از طریق صفحات نت و مجازی تبدیل به یکی از ابزارهای پرکاربرد برای جذب مخاطب شده است.

دسته بندی انواع مالتی مدیا و کاربرد آن ها چیست؟

مالتی مدیا یا چند رسانه ای به طور کلی به سه قسمت عمده تقسیم می شوند

 انواع مالتی مدیا

کاربرد مالتی مدیای آموزشی در فهم موضوعات

استفاده از ظرفیت مدیا برای انتقال مفاهیم آموزشی به طوری که باعث کسالت نشود و بتواند مفاهیم سخت را به شکلی ساده آموزش دهد. استفاده از ویدیو‌های آموزشی برای آموزش کار با دستگاه‌ها و دستگاه‌های مختلف به کاربر‌ها یا افراد تازه‌وارد به یک کسب‌وکار، کمک گرفتن از طرح‌های اینفوگرافی برای نشان دادن چگونگی ثبت اطلاعات در یک سیستم…. در این زیرشاخه قرار می‌گیرند.

مثلاً یک اپلیکیشن چند رسانه‌ای آموزش زبان می‌تواند از برش‌های فیلم‌ها، کتاب‌های گویا، پازل و… برای آموزش گرامر، حروف و دیکته کلمات استفاده کند. تحقیقات نشان داده است که این نوع آموزش توسط مالتی مدیا به‌وضوح تأثیر بهتری در یادگیری دانشجو دارد.

تاثیر مالتی مدیای تبلیغاتی در فروش بیشتر

در این حالت تیم شما تلاش می‌کند تا با کمک جذابیت عناصر موجود در مالتی مدیا محصولش را به بهترین شکل معرفی کند. هرچند دایره محصول اینجا تنها منحصراً به معنای یک محصول فیزیکی نیست. نشان دادن وسعت یک کسب‌وکار و افراد درگیر در آن، نمودارهای مختلف ارزش‌آفرینی و سوددهی و موفقیت در جهت تشویق سرمایه‌گذاران. همچنین نشان دادن مراحل رشد یک پروژه با کمک فیلم‌ها یا انیمیشن‌های دو بعدی در هر قالب مالتی مدیا از تصویر گرفته تا صوت با توجه به جامعه هدف میتواند در چهارچوب مالتی مدیای تبلیغاتی تعریف شود.

مالتی مدیای کاربردی

تولید محتوا در قالب ساختار‌های متنوع مدیا  عرضه‌ی آن به شکل سی دی، دی وی دی و… در دسته‌ی مالتی مدیای کاربردی قرار می‌گیرد. تمرکز مالتی مدیای کاربردی بر رفع نیاز مخاطب هدفی است که برای آن تعریف شده است. این نیاز می‌تواند صرفاً پخش یک یا چند مستند و نگاهی به نمایشگاه تصاویر مقاطعی از تاریخ باشد. همچنین ممکن است، سی دی آرشیو مجلات با امکان گوش دادن به صدای مقاله‌ها و نگاهی به نقشه‌ها باقابلیت بزرگ‌نمایی تصاویر و… باشد.

ویژگی های نرم افزار مالتی مدیا چیست ؟

هر ابزاری که بتواند در جهت تعامل با مخاطب حرکت کند، و به او اطلاعات بدهد، محصولی را تبلیغ کند یا در جهت سبک زندگی آسان‌تری به او کمک کند، می‌تواند در دسته نرم‌افزار مالتی مدیا قرار بگیرد. نکته‌ی مهم اینکه یک نرم‌افزار مالتی مدیا باید ویژگی‌های زیر را هم داشته باشد:

  • طراحی آبجکت‌ها و افکت‌ها در لایه‌ها مختلف تا مخاطب حس کنترل بر فضای مالتی مدیا را داشته باشد.
  • امکان مشاهده‌ی ویدیوها، بزرگنمایی نقشه‌‌ها و تصاویر، شنیدن صوت مطالب و…
  • طراحی محیط کاربر پسند با کمک نور، فضاسازی، رنگ و… با توجه به سلیقه و ذائقه‌ی مخاطب و جامعه هدف تعریف شده.
  • امکان بارگزاری مطالب در سایت، یا پخش در سایر پلت‌فرم‌ها؛
  • ایجاد دکمه‌ها و میان‌برها برای راحتی مخاطب و امکان کلیک روی هر بخش از برنامه.

کاربردها و مزایای مالتی مدیا چیست؟

همان‌طور که تا اینجا متوجه شدیم مالتی مدیا کمک می‌کند تا مفاهیم را به شکل آسان‌تر، قابل‌فهم‌تر و با تنوع بهتر در اختیار مخاطب قرار بدهیم. تصور کنید که قرار است محصولی را به مخاطب معرفی کنید، اگر صرفاً بگویید این محصول چنین ویژگی‌هایی دارد و حدود ده دقیقه صحبت کنید، قطعاً مخاطب در همان دقیقه پنجم از خستگی خوابش می‌برد. اما کافی است این مفهوم ساده را با تصاویری از محصول، جدول‌ها و نمودارهای نشان‌دهنده ارزش محصول و… ترکیب کنید. به‌این‌ترتیب مخاطب هرچند ثانیه استراحت کوتاهی می‌کند و درنتیجه مشتاق می‌شود که ادامه‌ی بحث را گوش بدهد.

اما مزایای مالتی مدیا چیست؟ یک شرکت یا کسب‌وکار یا هر نوع سیستم دیگری چرا باید به سراغ مالتی مدیا بروید؟ در بخش زیر به سراغ مزایا مالتی مدیا رفتیم:

چندرسانه‌ای چیست

1.کاربرد مالتی مدیا در آموزش و یادگیری بهتر

همه‌ی ما آن ساعت‌های خواب‌آور نشستن سر کلاس و گوش دادن به صحبت‌های معلم را به خاطر داریم، اما کافی بود که یک روز درسمان از حالت تئوری صرف خارج می‌شد و به سراغ آزمایشگاه می‌رفتیم یا حتی در دانشگاه استاد از انواع اسلاید‌ها برای بیان مفاهیم استفاده می‌کرد. درواقع استفاده از صدا و تصویر به‌صورت هم‌زمان کمک می‌کند تا ساختار‌های ذهنی ما به‌صورت هم‌زمان فعال شوند. کسی که حافظه تصویری خوبی دارد، می‌تواند با یک تصاویر. همچنین افرادی که حافظه صوتی خوبی دارند با کمک صدا  مفاهیم را در بخش‌های عمیق‌تر ذهنشان جا بدهند و از یادگیری لذت دوچندانی ببرند.

2. نقش مالتی مدیا در تعامل بیشتر با جامعه هدف

یک تصویر بهتر از هزار حرف است، این عبارتی است که حتماً شما هم تا به حال شنیدید. درواقع تصاویر به ما این امکان را می‌دهند تا روی هوش و انتقال مفهوم به شکل خلاقانه‌تر سرمایه‌گذاری کنیم. همین موضوع راجع به استفاده از انواع ویدیو‌ها هم صدق می‌کند. از طرف دیگر در یک ویدیوی کوتاه شما می‌توانید چندین مطلب را بیان کنید، بدون اینکه مخاطب خسته شود، اتفاقی که در نوشتار کمتر رخ می‌دهد.

در کنار این موضوع در صورت استفاده از قالب مالتی مدیای درست، شما می‌توانید روی به اشتراک‌گذاری مطالبتان حساب کنید. این یعنی با یک‌بار زحمت بخشی از مسیر بازاریابی را توانستید طی کنید. از این گذشته جامعه هدف شما با ابزار‌های مالتی مدیا، محدود به یک موقعیت جغرافیایی خاص نمی‌شود. یک شرکت تولید صنایع‌دستی با ساخت یک ویدیوی بدون کلام از مراحل ساخت یک ظرف میناکاری و به اشتراک‌گذاری آن در یوتیوب می‌تواند مخاطب خارج از کشور را جذب کند و سطح تجارتش را گسترش بدهد. این موضوع در رابطه با انواع آموزش‌ها با کمک مالتی مدیا و به اشتراک گذاشتن آن در ساختار‌های مجازی مختلف هم صادق است و می‌تواند سودمند باشد.

3. ساختار انعطاف‌پذیر مالتی مدیا

وقتی وارد وبلاگ کسب‌وکاری می‌شوید، به‌راحتی می‌توانید در تالار‌های آن قدم بزنید، از تصاویر دیدن گنید، ویدیو‌ها را تماشا کنید، در بخش‌های پرسش و پاسخ سؤالاتتان را بپرسید، مقاله‌ها را بخوانید. تمام این‌ها برای مخاطب به معنای حس آزادی انتخاب است. مخاطب‌ها این حس را دوست دارند. آن‌ها از اینکه به سلیقه‌شان احترام گذاشته شود، خوشحال می‌شوند. تمام این‌ها یعنی مخاطب شما می‌تواند کسب‌وکارتان را به‌عنوان یک برند پیشرو بشناسد، برندی که به جذابیت انتقال مفاهیم، بیان صحیح، قدرت کلام در کنار گرافیک و ابزار‌های ارتباطی روز واقف است و از آن‌ها در جایگاه درستش استفاده می‌کند.

4. صرفه جویی در زمان و هزینه در مالتی مدیا

وقتی صحبت از ارزان بودن می‌شود، همه ما به یاد هزینه‌ای مالی می‌افتیم. غافل از اینکه هزینه‌ی مهم‌تری هم این وسط در جریان است و آن هزینه چیزی نیست جز زمان. ساختارهای مالتی مدیا می‌توانند به‌راحتی با سایر زنجیره‌های تبلیغاتی ادغام شوند، این موضع کمک می‌کند تا در چند جلسه در رابطه با محتوا و کلیت آن تصمیم بگیرید. از آن به بعد فعالیت‌ها به شکل موازی در کارگروه‌های مختلف دنبال بشود. درواقع لازم نیست شما از وقت کارکنان و مدیران شرکت برای برگزاری جلسات مختلف استفاده کنید.

نکته‌ی بعد اینکه با یک‌بار بارگذاری محصول مالتی مدیا در سایت یا سایر صفحات مجازی و پلتفرم‌ها می‌توانید به مدت طولانی با مخاطب هدف تعامل داشته باشید. و حتی با یک ویرایش کوچک نکات جدید را اضافه کنید. به‌این‌ترتیب دیگر لازم نیست چرخ را از اول اختراع کنید و می‌‌توانید با اندکی تغییر در همان چرخ قبلی به مسیرتان ادامه دهید. صرفه‌جویی در زمان مخاطب هم یکی دیگر از مزایای مالتی مدیا است. درواقع مخاطب شما شاید نتواند در مطب شلوغ یک پزشک با تمرکز کامل متن بروشور محصول شما را بخواند، اما به‌آسانی می‌تواند از طریق صفحات مجازی، ویدیوهای محصول شمارا تماشا کرده و با آن ارتباط برقرار کند.

5. کاربرد مالتی مدیا در تجارت

ارائه داده‌ها و اطلاعات در قالب اسلایدهای تصویری، ویدیویی و انواع نمودارها به رویکرد واقع‌بینانه در کسب‌وکار منتهی می‌شود. در کنار این موضوع افزایش نگاه مثبت به محصول و ایجاد زبان مشترک میان افراد درگیر در پروژه از کارفرما تا مشتری با ارائه اطلاعات ساده‌سازی شده در قالب مالتی مدیا ازجمله کاربردهای مالتی مدیا در تجارت است.

6. کاربرد مالتی مدیا در زندگی روزانه

استفاده از مالتی مدیا برای افزایش بازدهی آموزش، امکان انتشار سوابق پزشکی، پرونده بیمار و… در یک اپلیکیشن به‌صورت یک‌جا و راحت‌تر شدن دسترسی به این اطلاعات توسط پزشک و بیمار، انواع مالتی‌مدیاهای آموزش و سرگرمی کودکان و… از جمله کاربردهای مالتی مدیا در بخش سبک زندگی هستند.

کاربردهای دیگر مالتی مدیا

  • امکان ارائه مفاهیم بدون محدودیت در ساختار مالتی مدیا فراهم است.
  • مالتی مدیا به‌راحتی قابل تکثیر و کپی است.
  • حجم محصولات تولیدشده در قالب مالتی مدیا بسیار کمتر از محصولات فیزیکی است و درنتیجه آسیب کمتری به محیط‌ زیست می‌زند و هزینه‌ی کمتری دارد.
  • مالتی مدیا امکان ارتباط میان ابزارهای مختلف را فراهم می‌کند.

سخن پایانی

حالا که متوجه شدیم مالتی مدیا چیست و چه کاربردها و مزایایی دارد و با انواع آن آشنا شدید. شاید خوب باشد که از این ابزار برای رسیدن به اهداف تعریف‌شده مثل آموزش بهتر، تبلیغات، جذب مخاطب و… استفاده کنیم. در این مسیر می‌توانید از خدمات گروه افراگرافیک کمک بگیرید.

شرکت افرا گرافیک با سال‌ها تجربه درزمینه‌ی طراحی مالتی مديا يا چندرسانه‌ای آماده پذیرش طراحی سی دی تبلیغاتی مالتی مدیا يا نرم‌افزار چندرسانه‌ای است. شرکت افرا گرافیک با توجه به نیاز روزافزون شرکت‌ها به تبلیغات خدمات گوناگونی را درزمینه‌ی طراحی مالتی مدیا به عزیزان ارائه می‌دهد . برای استعلام قیمت طراحی مالتی مدیا در شرکت افرا گرافیک می‌توانید با مشاوران ما در این شرکت تماس حاصل فرمایید. همچنین با کلیک روی لینک درج شده می توانید بهترین شرکت خدمات طراحی گرافیکی در تهران را مشاهده نمایید.

5/5 (1 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *