بلاگ

جعبه لمینتی چیست و چگونه ساخته می‌شود؟

کارتن لمینتی

صنعتی بسته‌بندی این روزها پیشرفت بسیار چشمگیری داشته و یکی از ایده‌های جذاب که طرفداران زیادی دارد، جعبه های لمینتی هستند. مزایای این جعبه در مقابل معایب عنوان شده برای آن بسیار کم‌تر است و از این‌رو میزان استفاده از آن روزبه‌روز در حال بیش‌ترشدن است. احتمالاً شما هم کنجکاو هستید که بدانید جعبه لمینتی چیست و چه کاربردهای و ویژگی‌هایی دارد؟

فارغ از مراحل طراحی و تولید یک محصول، شما به عنوان صاحب‌کار باید بسته‌بندی خوبی هم ارائه دهید. شاید تا چند سال پیش اهمیت بسته‌بندی به اندازه امروز نبود، اما این روزها بسته‌بندی خوب یکی از شروط اصلی برای بهبود فروش و ارائه محصولاتتان خواهد بود. با توجه ‌به این موضوع خوب است که بتوانید به سؤالاتی مانند کارتن لمینتی چیست یا ساخت جعبه لمینتی چگونه انجام می‌شود، پاسخ دهید. اطلاع از این موارد می‌تواند در پروسه انتخاب نوع بسته‌بندی با توجه ‌به محصولات مختلفی که تولید می‌کنید، بسیار کارآمد باشد.

جعبه لمینتی چیست؟

هنوز هم بیش‌تر کالاها با استفاده از کارتن‌های معمولی بسته‌بندی می‌شوند و این موضوع تا حدی توجیه‌شدنی است؛ چرا که هزینه خرید این کارتن‌ها بسیار به صرفه است. با این ‌وجود شاهد هستیم که این روزها برخی از کسب‌وکارها به دنبال ارائه محصولاتشان در کارتن‌های خلاقانه‌تری هستند و در این‌ رابطه هیچ کارتنی بهتر از کارتن‌های لمینتی نخواهد بود.

در صنعت چاپ جعبه و بسته بندی از اصطلاح لمینت زمانی استفاده می‌شود که می‌خواهند دو سطح را روی‌هم بچسبانند. همین نکته ساده تا حد زیادی می‌تواند به سؤال جعبه لمینتی چیست، پاسخ دهد. در مورد این جعبه‌ها هم شرایط به همین شکل است و این جعبه‌ها از چسباندن یک لایه مقوایی چاپ شده روی کارتن معمولی تولید می‌شوند.

جعبه لمینتی چیست؟

پروسه ساخت این جعبه‌ها بسیار ساده است، اما مزایا و ویژگی‌های مثبت زیادی به همراه دارد که یکی از آن‌ها جذابیت طرح‌های چاپی روی کارتن خواهد بود. رقابت در میان تولیدکنندگان محصولات متنوع این روزها به شدت افزایش داشته است و در این راه هر کسب‌وکاری که کیفیت، قیمت و البته بسته‌بندی بهتری داشته باشد، برنده خواهد بود. از این‌رو است که توصیه می‌کنیم اگر به دنبال موفق شدن هستید، حتماً از جعبه لمینتی برای ارائه محصولاتتان استفاده کنید.

کاربرد کارتن لمینتی بسیار گسترده است و شما می‌توانید این کارتن‌ها را ابعاد و اندازه‌های متنوعی سفارش دهید. به نوعی می‌توان همین تنوع را مزیت کارتن‌های لمینتی دانست که دست شما را برای انتخاب باز می‌گذارند.

چند نوع کارتن لمینتی وجود دارد؟

همان‌طور که اشاره کردیم یکی از نکات جذاب در مورد کارتن‌های لمینتی این است که تنوع خوبی دارند و برای محصولات مختلف می‌توانید از این نوع بسته‌بندی استفاده کنید. در این قسمت برای آشنایی بیش‌تر شما می‌خواهیم انواع کارتن‌های لمینتی را معرفی و بررسی کنیم.

چند نوع کارتن لمینتی وجود دارد؟

1. جعبه لمینتی سینگل فیس

در این نوع جعبه لمینتی، ورق‌هایی استفاده می‌شود که از دولایه تشکیل شده‌اند. لایه اول را با نام فیس و لایه بعدی را با نام فلوتینگ می‌شناسیم. فلوتینگ درواقع شکلی از ورق است که به شکل کنگره‌ای روی لایه فیس کار شده و باعث بالا رفتن دوام آن می‌شود. نکته مهم اینجاست که این کارتن‌ها حتماً به لمینت شدن نیاز دارند تا برای بسته‌بندی قابل‌استفاده شوند.

با در نظر داشتن این توضیحات می‌توان گفت که هزینه خرید این نوع کارتن‌های بسته‌بندی به نسبت انواع دیگر کمی پایین‌تر خواهد بود. دلیل این موضوع هم ساختار ساده‌تر آن‌ها است.

2. کارتن لمینتی ۳ لایه

ساختار این کارتن‌ها، شباهت زیادی به نوع سینگل فیس دارند که تا حدودی تقویت شده‌‌اند. این جعبه‌ها در اصل دارای ۴ لایه هستند. لایه اول را فیس، لایه میانی را فلوتینگ با سایزهای مختلف، لایه سوم را فیس و در نهایت لایه آخر را لمینت تشکیل می‌دهد.

در واقع این جعبه‌ها دارای دو رو هستند که مقوای چاپ شده روی یکی از آن‌ها لمینت می‌شود. مزیت این نوع کارتن در دوام بالاتر و البته ظرافت بیش‌تر در پروسه طراحی و ساخت آن‌ها است. کاربرد جعبه لمینتی سه‌لایه هم مانند نوع سینگل فیس خواهد بود. البته که کیفیت این کارتن بسیار بهتر از نوع اول است و محصولات در بسته‌های محکم‌تری ارائه می‌شوند.

3. جعبه لمینتی ۵ لایه

با تغییر در تعداد و نحوه قرارگیری فیس و فلوت در ورق کارتن، می‌توان انواع مختلفی از کارتن‌های لمینتی را تولید کرد. ساخت کارتن لمینتی ۵ لایه طبیعتاً زحمت بیش‌تری نیاز دارد، اما نتیجه نهایی کیفیت و دوام بسیار بالایی دارد. این جعبه‌ها در واقع از ۶ لایه تشکیل شده‌اند که لایه نهایی لمینت خواهد بود. لایه زیرین متشکل از دولایه فلوتینگ هستند که با ۳ لایه فیس احاطه شده‌اند. به این ترتیب جعبه نهایی ضخامت بیش‌تری از انواع قبلی خواهد داشت و همچنین استحکامش بسیار بهبود می‌یابد.

کاربرد کارتن لمینتی ۵ لایه بیش‌تر از انواع دیگر است؛ چرا که شما می‌توان حتی برای محصولات گران‌قیمت هم از این نوع بسته‌بندی استفاده کنید و از بابت سلامت محصول خیالتان راحت باشد.

جعبه لمینتی با جعبه عادی چه تفاوت هایی دارد؟

در ادامه مطلب جعبه لمینتی چیست، به بخش مقایسه این نوع جعبه‌ها با کارتن‌های بسته‌بندی معمولی می‌رسیم. زیبایی و دوام جعبه های لمینتی به دلیل دقت بیش‌تر در پروسه تولید و همچنین استفاده از مواد اولیه متفاوت است. به طور کلی پروسه تولید کارتن لمینتی این‌گونه است که ابتدا در خط تولید جداگانه، طراح‌های موردنیاز با چاپ آفست روی مقواها چاپ می‌شوند. در همین حین، کارتن‌های خام و معمولی در حال آماده شدن هستند و در نهایت مقواها با چسب‌های باکیفیت روی کارتن چسبانده می‌شوند. سرعت و کیفیت چاپ فوری جعبه را با افراگرافیک تجربه کنید. امروز با ما تماس بگیرید تا در مورد نیازهای فوری چاپ خود صحبت کنید و کشف کنید که چگونه می توانیم بسته بندی شما را فوراً تغییر دهیم.

جعبه لمینتی با جعبه عادی چه تفاوت هایی دارد؟

پروسه تولید جعبه های عادی بسیار ساده‌تر و کوتاه‌تر از جعبه های لمینتی است. در خط تولید این جعبه‌ها، هم‌زمان با انجام برش‌ها، طرح‌ها هم روی کارتن چاپ می‌شوند. به این ترتیب در انتهای این خط تولید کار ساخت جعبه لمینتی به پایان می‌رسد. در مورد جعبه های عادی باید اشاره کنیم که به دلیل چاپ مستقیم روی خود کارتن، کیفت و دوام این جعبه های کاهش می‌یابد و نمی‌توان آن‌ها را از نظر کیفیت با کارتن‌های لمینتی مقایسه کرد.

ساخت جعبه لمینتی به چه صورتی انجام می‌شود؟

همه ویژگی‌های خاص و مزیت‌هایی که یک جعبه لمینتی دارد، به پروسه تولید آن مربوط است. ساخت جعبه لمینتی نیاز به کارتن‌های خاصی دارد که از عموماً از چندلایه با نام‌های فیس و فلوت تشکیل شده‌اند. شاید ساخت کارتن لمینتی از بیرون کمی دشوار به نظر بیاید، اما اگر کمی عمیق‌تر به موضوع نگاه کنیم، متوجه می‌شویم که این کار چندان هم پیچیده و سخت نیست.

برای درک بهتر در ادامه این مطلب مراحل ساخت جعبه لمینتی را به ترتیب معرفی می‌کنیم:

  1. آماده‌سازی و طراحی طرح‌هایی چاپی روی مقوا
  2. طراح خط تیغ
  3. ساخت قالب با توجه ‌به خط تیغ
  4. گرفتن زینک
  5. چاپ مقوا (عموماً از جنس گلاسه یا مقوای ۱۸۰ گرم پشت طوسی)
  6. در صورت نیاز، کشیدن سلفون روی طرح‌های چاپ شده
  7. اجرای لمینت مقوا روی بستر کارتنی
  8. دایکات و تیغ‌زدن کارتن
  9. چسباندن یا منگنه‌کردن لبه‌ها

ساخت جعبه لمینتی به چه صورتی انجام می‌شود؟

 

کیفیت نهایی جعبه لمینتی به تک‌تک این مراحل بستگی دارد. با توجه ‌به این موضوع اگر در هر مرحله‌ای اشتباهی صورت بگیرد، نتیجه منفی در جعبه نهایی خواهد داشت.

مزایای جعبه لمینتی

همانند هر محصول دیگری، جعبه های لمینتی هم مزایا و معایب دارند. شناخت این موارد برای همه کسانی که می‌خواهند به سؤال کارتن لمینتی چیست، پاسخ دهند، الزامی است. همچنین از طریق می‌توانید متوجه شوید که آیا این جعبه های برای محصولات شما مناسب خواهند بود یا خیر.

  • ایجاد تأثیرات مثبت در ذهن مشتری‌های و بهبود شرایط بازاریابی
  • کیفیت چاپ بالاتر
  • مقاومت و استحکام بالاتر در برابر رطوبت، ضربات خارجی یا حتی پارگی
  • داشتن ظاهر جذاب‌تر و زیباتر از کارتن‌های بسته‌بندی معمولی
  • کاربرد گسترده برای انواع محصولات بزرگ و کوچک
  • امکان شخصی‌سازی طرح‌های چاپ شده روی آن

مزایای جعبه لمینتی

معایب جعبه لمینتی

خوشبختانه میزان معایب جعبه های لمینتی به نسبت مزایای آن بسیار کم‌تر است و می‌توانید این جعبه‌ها را با خیال آسوده برای محصولاتتان استفاده کنید. با این ‌وجود خوب است در مورد معایب این کارتن‌ها هم بدانید. به همین منظور در ادامه مطلب همه معایب این جعبه‌ها را معرفی خواهیم کرد:

  • بالاتر بودن هزینه خرید این جعبه‌ها
  • طولانی و زمان‌بر بودن پروسه طراحی و ساخت کارتن لمینتی

نتیجه‌گیری

یکی از اصول مهم در بازاریابی، ارائه بسته‌بندی جذاب و باکیفیت است. در موارد بسیاری مشاهده شده که مشتری‌ها واکنش بسیار بهتری به یک محصول یکسان در بسته‌بندی با جعبه های لمینتی در مقابل جعبه های ساده نشان داده است دلیل این موضوع هم کاملاً واضح است؛ چرا که همه ما دوست داریم هنگامی که محصولی را خریداری می‌کنیم، آن را در بسته‌بندی خوبی تحویل بگیریم.

تیراژ ساخت جعبه لمینتی این روزها بسیار بیش‌تر از سال‌های گذشته بوده و همه این موارد به دلیل استقبال گسترده‌تر از این نوع بسته‌بندی است. با توجه ‌به این که طرح‌های چاپ شده روی این کارتن‌ها کاملاً تغییرپذیر هستند، شما می‌توانید طرح‌های دلخواهتان را روی آن‌های اعمال کنید که متناسب با ماهیت کسب‌وکارتان باشند.


سؤالات متداول

1- آیا استفاده از جعبه لمینتی تأثیر در محافظت از محصولات دارد؟

بله این جعبه‌ها ساختار بسیار مقاوم‌تری به نسبت کارتن‌های معمولی دارند و در برابر عوامل آسیب‌زای محیطی تا حد زیادی مقاوم خواهند بود.

 

2- قیمت کارتن‌های لمینتی به چه عواملی بستگی دارد؟

وزن کارتن نوع مقوا، ابعاد کارتن و نوع فلوت از جمله مواردی هستند که در قیمت کارتن لمینت اثرگذار خواهند بود.

 

3- چرا کارتن لمینتی به نسبت جعبه معمولی گران‌تر است؟

این نوع جعبه‌ها از چندین لایه کارتن ساده و فلوت تشکیل می‌شوند که در نهایت مقوا چاپ شده روی آن‌ها چسبانده می‌شود. در واقع به دلیل مواد اولیه خاص و دشوارتر بودن پروسه تولید، قیمت بالاتری دارند.

0/5 (0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *