وبلاگ

تفاوت چاپ دیجیتال و چاپ افست چیست؟

چاپ دیجیتال در مقابل چاپ افست

محتوای جدول

زمانی که تصمیم به تهیه برخی از گزینه‌های بازاریابی چاپی مانند بروشور، کارت ویزیت، پوستر تبلیغاتی، بنر و غیره می‌گیرید، می‌دانید که طراحی چقدر مهم است. از چیدمان گرفته تا گرافیک، کارها و مراحل زیادی برای طراحی نهایی انجام می‌شود و همگی به دنبال بهترین نتیجه هستند، اما یکی از جنبه‌های طراحی برای پروژه‌های چاپی که اغلب توسط طراحان نادیده گرفته می‌شود، نحوه چاپ آن است. به این مفهوم که قبل از چاپ طرح خود یک تصمیم مهم دیگر باید بگیرید این است که بین چاپ افست و چاپ دیجیتال بهترین گزینه را با توجه به نیاز خود انتخاب کنید. با ما همراه باشید تا در این نوشته به تفاوت چاپ دیجیتال و چاپ افست بپردازیم و مزایا و معایب آنها را برای شما عزیزان بیان کنیم.

تفاوت چاپ دیجیتال و چاپ افست

چاپ دیجیتال چیست؟

چاپ دیجیتال، یکی از جدیدترین تکنیک‌های چاپ است که در صنعت مورد استفاده قرار می‌گیرد. به‌عبارتی دیگر چاپ دیجیتال، روشی مستقیم برای چاپ یک تصویر یا متن روی کاغذ یا هر صفحه‌ای که قابلیت چاپ را داشته باشد.

در این نوع چاپ خبری از واسطه‌ها برای ارسال اطلاعات به پرینتر نیست و پرینتر به‌صورت مستقیم به سیستم وصل می‌شود و اطلاعات بر پایه یک بیت مپ (یک صفحه شطرنجی) در قالب فایل‌های Pdf،TIFF و غیره به پرینتر منتقل می‌شوند و پرینتر هم همان رنگ‌ها و جزئیات را در پیکسل‌های مختلف چاپ می‌کند.

چاپ دیجیتال یک روش چاپ بدون واسطه است.

نمونه کارهای چاپ دیجیتال

از نمونه کارهای این نوع چاپ می‌توان به بروشورها و انواع پوسترهای تبلیغاتی اشاره کرد که می‌توانید آنها را با جزئیات مختلف جهت حضور در نمایشگاه‌ها یا در دفاتر کار چاپ کنید. همچنین به خاطر استفاده از داده‌های کامپیوتری و دقت در جزئیات آنها امکان جذب و دریافت بازخورد بیشتری وجود دارد. اگر قصد تبلیغات با پوستر یا بنر در تعداد و تیراژ کم را دارید، چاپ دیجیتال بسیار مقرون به‌صرفه‌تر از سایر انواع چاپ‌ها خواهد بود.

انواع چاپ دیجیتال

چاپ دیجیتال انواع مختلفی دارد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به چاپ دیجیتال نوری، چاپ دیجیتال لیزری، چاپ دیجیتال حرارتی و… اشاره کرد. همچنین چاپ دیجیتال را از نظر ابعاد می‌توانیم به سه دسته زیر تقسیم کنیم:

  1. چاپ دیجیتال متوسط
  2. چاپ دیجیتال عریض
  3. چاپ دیجیتال بزرگ

چاپ دیجیتال متوسط: انواع کارت ویزیت، لیبل، بروشور و کاتالوگ که معمولاً در ابعاد 33*48 یا A3 چاپ می‌شوند.

چاپ دیجیتال عریض: انواع بنرهای تبلیغاتی و ساختارهای چاپی که در محیط‌های باز استفاده می‌شوند، با این ابعاد چاپ می‌شود و حداقل 150 سانتی‌متر و حداکثر 500 سانتی‌متر عرض دارد.

چاپ دیجیتال بزرگ: انواع پوسترها یا تصاویر بزرگ با عرض حداکثر 150 سانتی‌متر و یا بزرگ‌تر از ابعاد A3 در این زیرشاخه قرار می‌گیرند.

چرا باید از چاپ دیجیتال استفاده کنم؟

چاپ دیجیتال، ارائه دهنده تکنیک‌های سریع است.

مزایا و کاربرد چاپ دیجیتال عبارتند از:

امکان چاپ در تیراژ کم

ازآنجایی‌که در چاپ دیجیتال امکان ارسال مستقیم اطلاعات از کامپیوتر به پرینتر وجود دارد، می‌توانید تعداد پرینت را محدود کنید بدون اینکه هزینه‌ها افزایش پیدا کند. در این حالت براحتی می‌توانید از طرح اولیه یک پرینت به‌عنوان نمونه تهیه کنید یا انواع کتاب‌ها یا پایان‌نامه‌ها را برای ارزیابی با پرینت دیجیتالی چاپ کنید.

صرفه‌جویی درهزینه‌

هزینه چاپ دیجیتال به‌اندازه نسخه‌های چاپی مربوط نیست و برای هر ورق چاپ‌شده میزان معینی در نظر گرفته می‌شود، پس اگر سفارش شما در تعداد محدود باشد هزینه چاپ دیجیتال بسیار ارزان است.

مطالعه کنید:  تفاوت زونکن و کلاسور در کاربرد چیست؟

سرعت بالا

یکی دیگر از دلایل اصلی استفاده از چاپ دیجیتال، ارائه تکنیک‌های سریع است. چون در این نوع چاپ مراحل قبل از چاپ مانند لیتوگرافی حذف شده است و فرایند چاپ دیجیتال زمان کمتری می‌خواهد و به شما امکان می‌دهد تا به‌سرعت طراحی را به پایان برسانید و فرآیند چاپ را شروع کنید. اگر برای بروشور، بنرها یا کتاب‌های خود عجله دارید، از این چاپگرها استفاده کنید.

امکان چاپ منحصربه‌فرد

از دیگر نقاط قوت چاپ دیجیتالی، امکان تغییر بخش‌های مختلف و در نتیجه منحصربه‌فرد کردن محصول است. مثلاً اگر دوست دارید صفحات یک دفترچه یا تقویم برای دوستانتان متفاوت باشد، می‌توانید این جزئیات را حین چاپ دیجیتال تغییر دهید بدون اینکه در هزینه نهایی تغییری ایجاد شود.

قابلیت ویرایش

با چاپ دیجیتال می‌توانید ابتدا یا در هر مرحله‌ای از چاپ که بخواهید کار را اصلاح و سپس دوباره شروع کنید؛ یعنی پس از طراحی نهایی باز هم امکان ویرایش پروژه توسط مشتری و تیم طراحی وجود دارد.

صرفه‌جویی در سرمایه‌گذاری اولیه

چاپ دیجیتال معمولاً برای چاپ محتوای کم استفاده می‌شود؛ بنابراین سیستم چاپ می‌تواند به شرکت‌های کوچک کمک کند تا با کمترین سرمایه‌گذاری کار چاپ را آغاز کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این نوع چاپ می توانید نوشته ای دیگر از افرا گرافیک با عنوان چاپ دیجیتال چیست و چطور انجام می شود را مطالعه نمایید.

چاپ افست چیست؟

رایج‌ترین روش چاپ است که برای کارهای تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرد، این نوع چاپ در اصل لیتوگرافی نامیده می‌شود. در این فناوری از ورق‌هایی استفاده می‌شود که معمولاً از آلومینیوم ساخته شده‌اند. این صفحات تصویر را به یک روکش لاستیکی منتقل می‌کنند و آن را به‌صورت چرخشی روی یک ورق کاغذ چاپ می‌کنند که به این عمل افست می‌گویند، زیرا جوهر مستقیماً به کاغذ منتقل نمی‌شود.

چاپ افست یا لیتوگرافی رایج‌ترین روش برای کارهای حجیم تبلیغاتی مانند چاپ تراکت است. در لیتوگرافی صفحات از آلومینیوم یا زینک (پلیت) ساخته می‌شود، در ضمن به‌طور معمول در یک پروژه چاپ افست، از چهار رنگ استفاده می‌شود. این رنگ‌ها فیروزه‌ای، ارغوانی، زرد و سیاه (CMYK) هستند. این چهار رنگ می‌توانند هر رنگی را که برای طراحی خود نیاز دارید ایجاد کنند. چاپ افست می‌تواند از رنگ‌های فوق العاده پنتون نیز استفاده کند. به‌طور کلی اگر به دنبال چاپ عمده هستید، افست بهترین گزینه است، زیرا در افست تکثیر رنگ‌ها دقیق است و تصویری نهایی تمیز و درخشان مشاهده می‌شود. از نمونه کارهای این نوع چاپ می‌توان روزنامه‌ها، کاتالوگ‌ها و مجلات را نام برد.

چاپ افست برای کارهای تبلیغاتی نظیر تراکت ایده ال است.

چرا باید چاپ افست را انتخاب کنیم؟

مزایای چاپ افست عبارتند از:

هزینه پایین‌

هزینه چاپ نهایی در تیراژهای بالا، بسیار کم است. اگرچه سیستم‌های چاپ افست نیاز به زمان بیشتری دارند تا آماده شوند، اما زمانی که صفحات چاپی در محل خود قرار بگیرند و چاپ شروع شود، صفحات شما در کسری از زمان از خط تولید خارج می‌شوند.

قابلیت انتخاب نوع کاغذ

انعطاف‌پذیری فرآیند چاپ افست به ما اجازه می‌دهد تا انواع مختلف کاغذ را برای چاپ استفاده کنیم. در این روش می‌توان از کاغذ سبک و ظریف تا مقوای ضخیم استفاده کرد.

تطابق کامل رنگ

در روش افست علاوه بر چاپ چهار رنگ از رنگ پنتون نیز می‌توان استفاده کرد. اگر رنگ خاصی برای چاپ لوگوی مورد نظر شما نیاز باشد، بهترین انتخاب گزینه چاپ افست است. دقت رنگ و کیفیت چاپ بالا از ویژگی‌های این نوع چاپ محسوب می‌شود. تفاوت چاپ دیجیتال و افست در این مورد بخوبی مشخص می‌شود. به بیانی دیگر هنگام استفاده از افست به‌عنوان تکنیک چاپ، رنگ‌ها دقیق خواهند بود. رنگ‌ها را می‌توان برای مطابقت با هر رنگ قابل تصور تنظیم کرد.

مطالعه کنید:  مقایسه جعبه مقوایی و هارد باکس

پیشنهاد می کنیم از نوشته نکات مهم ترکیب رنگ در چاپ افست دیدن نمایید.

ابعاد کاغذ

در روش چاپ افست، می‌توان از ورق‌های بزرگ نیز استفاده کرد. این مزیت باعث می‌شود تا حداکثر تعداد چاپ در هر صفحه را انجام داد و فرآیند چاپ را سرعت بخشید و هزینه‌های چاپ را کاهش داد. این روش چاپ امکان استفاده کاغذهای بزرگ تا اندازه A1 را فراهم می‌کند.

کیفیت چاپ بالاتر

اگر می‌خواهید پروژه چاپی شما بالاترین کیفیت ممکن را داشته باشد، آفست گزینه خوبی است.

تفاوت‌ چاپ دیجیتال و افست عبارتند از:

در بخش زیر برای درک بهتر چاپ دیجیتالی و چاپ افست به سراغ مقایسه چاپ افست و چاپ دیجیتال می‌رویم، پس ادامه مطلب را از دست ندهید.

مزایا و معایب چاپ دیجیتال و افست

جنس و نوع کاغذ به کار برده شده

در چاپ افست می‌توان از هر نوع کاغذی بدون توجه به نوع، جنس و گرماژ استفاده کرد، اما در چاپ دیجیتال برای استفاده از کاغذهای مختلف بدون توجه به ساختار آن محدودیت وجود دارد.

قیمت

از لحاظ قیمت در تعداد کم چاپ، چاپ دیجیتال بسیار مقرون به‌صرفه‌تر از چاپ افست بوده است.

سرعت چاپ

یکی دیگر از تفاوت چاپ دیجیتال و افست سرعت چاپ است و معمولا سرعت فرآیند چاپ افست بیشتر از دیجیتال است، اما در تعداد چاپ پایین‌تر از ۱۰۰ جلد به‌دلیل حذف راه‌های مرتبط به لیتوگرافی، خروجی و تنظیمات دستگاه‌ها، زمان صرف شده برای چاپ دیجیتال کمتر از چاپ افست است. البته اگر تعداد چاپ بالاتر از 100 باشد، ماجرا متفاوت است و زمان به سود چاپ افست است.

کیفیت

کیفیت چاپ تک‌رنگ مشکی در دیجیتال بالاتر از افست است، اما اگر چاپ تک‌رنگ مشکی در چاپخانه‌های جدید تاسیس شده یا دارای دستگاه‌های جدید، چاپ شود کیفیت چاپ افست بالاتر از دیجیتال است.

دقت

از نظر دقت چاپ، تفاوتی بین دیجیتال و افست دیده نمی‌شود، به‌طوری که فرآیند، مربوط به اپراتور و تنظیمات دستگاه در دو سبک چاپ است و ارتباطی به نوع چاپ ندارد.

سخن پایانی

در این نوشته به بررسی چاپ دیجیتال و افست پرداختیم و مزایای هر کدام را به‌طور دقیق شرح دادیم و تفاوت‌ چاپ دیجیتال و افست را با بیانی ساده در اختیار شما عزیزان قرار دادیم، حال نوبت شماست که تشخیص دهید کدام را باید انتخاب کنید، البته ما پیشنهاد می‌کنیم که قبل از تصمیم‌گیری در مورد چاپ افست در مقابل دیجیتال از خود بپرسید که آیا چاپ را در تعداد بالا می‌خواهید یا محدود است؟ آیا عجله دارید و زمان برایتان مهم است؟ کیفیت و دقت رنگ‌ها تا چه میزان برایتان اهمیت دارد؟ سپس با توجه به جواب سوالات گزینه مناسب را انتخاب کنید.

همچنین اگر قصد سفارش چاپ دیجیتال و افست را برای تبلیغات و بازاریابی کسب و کار خود دارید، می‌توانید به فروشگاه اینترنتی افرا گرافیک مراجعه نمایید و با مشاهده نمونه کارها و ارائه طرح مورد نظر، سفارش خود را ثبت کنید تا با مناسب‌ترین قیمت و بالاترین کیفیت آن را برایتان ارسال کنیم.

امتیاز مقاله
0/5 (0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید